Orodjarske storitve

STRUŽENJE
Stroj: Stružnica
Postopek obdelave, ki služi v glavnem za izdelavo valjastih teles. Orodja pri tem načinu obdelave so ponavadi svedri, noži, itd.

REZKANJE
Stroj: Rezkalni stroj
Postopek odrezovanja pri katerem opravlja orodje (rezkalo) rotacijsko glavno gibanje. Uporabljamo največkrat za obdelavo ravnih površin.

FREZANJE
Stroj: Frezalni stroj
Postopek odrezavanja, kje opravlja orodje (frezalo) glavno vrtilno gibanje, katero je pa zelo odvisno od izbranega načina frezanja.

BRUŠENJE
Stroj: Brusilni stroj
Spada v postopek fine obdelave z odrezavanjem, s katerim lahko dosežemo veliko natančnost in izredno kvaliteto. Lahko ponudimo ploskovno ali rotacijsko brušenje za doseganje vrhunske kakovosti.

GRAVIRANJE
Stroj: Udarno označevalna naprava
Uporablja se za označevanje, kovičenje, združevanje ali perforiranje. Natančnost udarnega mehanizma in proženje le tega zagotavljata visoko kakovost v vseh omenjenih procesih.

DIAMANTNO POLIRANJE
Stroj: Majhna stružnica z diamantnimi orodji za poliranje
Postopek pri katerem pridemo do zelo finega zaključka, saj dosežemo sijajni učinek. Je zelo strokovno opravilo, ki zahteva izjemno potrpežljivost in veliko izkušenosti, saj celoten postopek poteka pod povečevalnim steklom.

RAZREZ NA TRAČNI ŽAGI
Stroj: Tračna žaga
Odrezovanje z nazobčanim orodjem manjše rezalne širine in geometrijsko določenim robom pri krožnem ali ravnem rezalnem gibanju. Ta obdelava se uporablja za ločevanje obdelovancev ter za zarezovanje utorov in zarez v materialu.